hát kicsit máshogy tűnik nekem... a "férfigyűlölők" és a "hímsoviniszták" agyalják egymást, visszaolvasva sok száz hozzászólást nem sok hozzáértő, értelmes vitaindító, párbeszédre alapot adó hozzászólást olvastam
adok kapok megy
hogy miért írtam, mert valaki feldobott egy kérdést, egy magas labdát, hogy finom legyek...
"Miért nem a nő mondja el MAGÁTÓL a társának, hogy gyereket vár? Miért nem megy el a nő MAGÁTÓL orvoshoz, esetleg a társat bevonva, vele együtt?
Lássuk, fenti kettőt hogyan vezeted le, mint a férfi hibáját!"
válaszoltam rá - http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153235260&t=9241826 - igaz a mese és a tényközlés, tömény és hosszú lett...
senki sem reagált rá semmit, holott vitaindítónak jó lehetett volna... a benne szereplő problémakört, számokat (amik szerintem brutálisak) senki nem kifogásolta...
csak odabactam 3 minuszt... szerintem nem jutottak el oda, hogy a környezetükbe hány nő/férfi/gyermek él és statisztikailag mit is jelentenek a számok...
és ha elgondolkodtak, akkor a "minálunk ilyen nincsent" sem gondolták tovább (egyrészt ki tudja mi van a sötétben) másrészt ha náluk nincs akkor máshol még több van...
stb.
jófajta ideológia megoldás a nagy minuszolás, bárminemű tényeken alapuló cáfolat / reflexió helyett...