Maci_P Creative Commons License 2019.12.10 0 0 926

Amiket leírtál, az kissé ész nélkül mindent hozzá jellegűnek tűnik.

A rohadt büdös okot ki kellene deríteni, hogy mitől van, távolról nehéz megmondani, keress laborost.

Olyat, aki azt is megmondja, mit érdemes vele csinálni.

Mert a szerek beadagolása ugyan rá van írva mindenre, de ez nem jelenti azt, hogy mindent bele is kell tenni. Főleg egy házi borba, nem a szerektől lesz jó egy bor. A legjobb mindent próba után beletenni, és az se baj, ha ismeri az ember a hatásmechanizmust.
Először is, ha te most kéneztél fejtés nélkül, akkor fel kellett kavarjad a borodat, seprővel együtt, tehát nem biztos, hogy fogsz tudni normálisan fejteni. Nyílt fejtéssel kellett volna a bort a seprőről leszedni, hogy kapjon jó sok levegőt, aztán kénezni.

A derítés nem biztos, hogy hatékony lesz ennyire hamar, miért nem vársz vele?

Az adjunk neki még egy adag ként 2 hét múlva, az nem jó út. A mérjünk szabad ként, és az alapján adagoljunk, már jobb. De ha 2 hét alatt ennyire megeszi, akkor ott valami baj van.
Szóval szerintem okok feltárása, és egy komolyabb laborral való kommunikáció lenne jó. Ha a borod egyébként rendben lesz, akkor a szerek bepakolását hagyd ki (egyébként mi az oka, hogy ennyi mindent bele akarsz tenni? )

Előzmény: Tgam (922)