Maci_P
2019.12.10
|
|
0 0
920
|
1-2 napot kell várni a méréssel, ennyi idő kell neki. Érdemes megnézni, ne legyen meglepetés, hogy nem volt jó a kén, vagy túl sok lekötődött újra... És húzott mintát érdemes nézni, mert azt mondják, a kén be tud rétegződni. Aztán persze az 1-2 havonta ellenőrzés is kell. CO2-t alulról bevezetve is lehet keverni, és körfejtéssel is (1,5x megmozgatva a teljes mennyiséget). De arra figyelj ne vegyen fel sok oxigént, szóval zárt legyen az a keverés.
Fogyasztani szerintem pár nap után is lehet már, ha nincs agyon kénezve, nem lesz senkinek semmi baja. De egy éppen megforgatott bor nem hiszem, hogy a legjobb formáját mutatja, így jobb várni vele pár hetet. |
Előzmény: IsKol (919)
|
|