Mariska néni Creative Commons License 2019.12.09 0 0 4959

Amit én írtam, az nem kovászolt, hanem fermentált, kenyér nincs benne. Viszont van benne só(s víz), szemes bors, babérlevél, csöves paprika, pár vékony szelet torma esetleg. Ez pár nap alatt készen van, kész állapotban sokáig eltartható. Ahogy "öregszik", egyre jobban hasonlít a savanyított káposztához az íze, a vége felé már ezt is ki kell mosni kicsit. De odáig még csak egyszer jutottunk el, amikor volt még más zöldségféle is. Általában így zsengén elfogy.

 

Káposztát savanyítani otthon még nem próbáltam, de amit a piacon veszünk, az egyre többször "gyanús" mindenféle összetevőkre... Nyilván a házilag készült finomabb:)

 

Ezeken kívül láttam még "kovászolt káposzta" néven is receptet, kenyérrel. De mivel nekünk a fermentált nagyon ízlik, így a kovászoltat még nem próbáltam.

 

Előzmény: kentaur01 (4956)