Szia!
Értem, nekem nincsenek ilyen foltjaim. A miénk is 6.68 milla volt, pár exrával (téli csomag, prémium hangrendszer tolatókamerával, park. asszisztens, családi csomag, más nem jut eszembe hirtelen...) + üzembehelyezés + eredeti ford alufelnin, a gyári téli kerékgarnitúra + váltózár így volt 7,2mFt.
A fogyasztása szerintem nem rossz, még akkor sem, ha a volt vitarámhoz hasonlítom(azt cseréltem erre). Az 6,5-7L el el volt, vegyes fogyasztást nézve. A Kugának is vezetem a fogyasztását 3 ezer utáni óraállástól kezdve. Megnéztem most az adatokat, és az utolsó fogyasztásom 7,67L/100km volt.....a legalacsonyabb 7,23L/100km....a legtöbb pedig 8,85L/100km. Eddigi átlagom 8,051L/100km . Eddig 14200km-t mentünk vele, február óta van meg.
Szerintem ez nem rossz, egy a vitaránál, közel 500kg-al nehezebb autótól! Arról, már ne is beszéljünk, hogy mit nyújt a vitarához képest, utazási komfortot tekintve. Nem egy ligában játszik a két autó. Pedig én az új turbós vitarára szerettem volna eredetileg becserélni, a szívó 1,6-os vitarámat, de mivel az ugyanennyibe került volna, mint a kuga( igaz, vitarából a fullos ennyi), de akkor azt mondtam, elmegyek már én szétnézek máshol is, mit adnak 7 misi környékén. Mindegy is....a lényeg, hogy több járgányt kipróbáltunk, de maradtunk itt, mert minden más SUV kínálatban ezen ár környékén találtunk olyan dolgot, ami nem tetszett. Ez jött be leginkább nekem is, és a feleségemnek is. Azóta is öröm benne az autózás nekünk....azért a vitarában szinte a gerincünkön éreztünk minden úthibát, vasúti átjárót stb... már szinte foggumit kért egy-két zakkanó. No, itt azért szinte hangsúlyozom a vitarához képest, csak hallani lehet az úthibát, érezni alig. Mondom ezt úgy, hogy a suzuki autóimmal (csak Suzuki Swift 2005-ös, és a Vitara volt eddig) semmi bajunk nem volt, így csak reménykedünk abban, hogy a Ford Kuga is lesz legalább annyira megbízható.