Őszinte Ököl Creative Commons License 2019.11.27 0 0 2412

Üdv!

Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e a kérdésemet, ha nem akkor elnézést előre is.

Dilemmába vagyok. Számítógépet szeretnék összerakni, zeneszerkesztésre. Anno régebben zenélgettem én is (beat-eket csináltam, hip-hop, trip-hop stílusban), volt masterkeyboardom (egy Alesis) és a zeneszerkesztő szoftver + E-MU 2 dsp chip-es pci-eos hangkártyám. Igen tudom, nem nagy számok ezek, de ez kb. 8 évvel ezelőtt volt, ha nem több.

No de visszatérve a főkérdésemre. Ugye gépet szeretnék összerakni. Szeretnék egy 4 magos DSP chipes hangkártyát. Ez kimondottan a zeneszerkesztéshez. Ehhez szeretnék majd monitorhangfalat és monitorvezérlőt/monitor erősítőt. 

Továbbá szeretnék egy "normál" hangkártyát (pl: Creative Soundblaster, vagy Asus Sonar.... stb.) kimondottan csak zenehallgatásra (esetleg filmezésre). Tehát nem produkcióra, hanem visszaadásra. Erre lenne kötve erősítő és hangfalak. 

Tehát egy gépházban lenne ez a két hangkártya (és ugye ott van még az alaplapi integrált hangkártya harmadiknak is). 

Dedikált videokártya nem lenne a PC-ben. 

A kérdés. Hogy tudom azt megoldani, hogy ne legyen gubanc a rendszerben, mert tudtommal a Windows csak egy hangkártyát kezel. Na most meg lehet-e azt csinálni, hogy pl: megnyitom a zeneszerkesztő szoftvert és ott beállítom, hogy a dsp-s kártya legyen használatban? A Windows (és a médialejátszó progik) pedig a sima hangkártyát használja? (Az alaplapi-t pedig gondolom, le kell tiltani). 

Jó ez az elképzelésem, működőképes avagy nem?