Tótikám Creative Commons License 2019.11.25 0 0 26614

Lényeg hogy pl.ha 40C a cél 40 percig akkor ezen a hőmérsékleten kell lennie. Hogy ezt hogyan valósítod meg az rajtad múlik (takarás, időnként fűtés,vagy ezek kombinálása,hőfokszabályzó stb.) Kotyogó kizárja az oxigént valamint a levegőben lévő gombákat bacikat.  Pimpósodás az már fertőzés. Oxidáció következtében mellék ízek keletkeznek,komló aroma veszteség stb.Kerülni kell a forró lé csobogását ,intenzív levegő felvételt.Élesztő hozzá adáskor viszont habosra levegőztetés.Az alábbi oldalak hasznosak lehetnek számodra: Sernevelés, Sörfórum blog,Sörfőzés otthon egyszerűen ez könyv olcsó és nagyon hasznos.

Előzmény: Törölt nick (26613)