Hokutoriki
2019.11.23
|
|
0 0
5354
|
Hakuho olyan kegyetlen ezen a tornán, hogy igazából már inkább csak a Juryo tartogat komoly izgalmakat, mert ott eléggé nagy tumultus van a felső házban, ha a két éllovas veszít egyet-egyet, akkor sok résztvevős rájátszásra is lehetőség van. Kicsit mosolyogtam ma Hokutofuji megmozdulásán, mintha a tegnapi kipörgetős trükköt újra be akarta volna vetni, kissé indokolatlanul mert nem volt olyan pozícióba mint legutóbb, de most nem sikerült. Persze, gondolom hogy nem volt szándékos. Abi meg nagy riadalmába inkább kiugrott Hakuho elől, mert lelki szemei már látták a felé suhogó, Endo-t is kiütő kezeket. Közben azon goldolkodtam, hogy Japán mennyire hálás lehet hogy van egy ilyen Jokozunája a sportnak. Tekintélyt parancsoló, megtestesíti azt az erőt, amit a rang jelképez. Nélküle nem lenne olyan komolyan kire felnézni a jelenlegi mezőnyből. És azon is gondolkodtam, hogy Hoshoryu szereplésével vajon hogy vannak a japánok? Örülnének egy új Asashoryu-nak, aki nyilvánvalóan nagy show-elem lenne, és felpörgetné a sportot, de hiányzik nekik egy újabb mongol nagybajnok? Kíváncsi lennék, a japán közönség hogyan vélekedik erről. |
|