ÁsítóSárkány Creative Commons License 2019.11.19 0 0 2551

Bocsánat, tegnap már álmos voltam válaszolni :)

A Korg LP 380 egy teljesen korrekt belépő szintű hangszer, bár rég volt vele dolgom.

Ami távolról rémlik, hogy ami ellene szólhat, az dinamikus tartománya, különösen ls a nagyon finom, halk végén -- értsd: nehezebb már kicsit már a p is, de különösen pp - ppp ) és tehát érdemes kipróbálni, hogy hogy szól különböző intenzitású játéknál (ez szerintem minden digi zongora kipróbálásakor alap dolog), és a nagyon halk és lágy játékra kicsit jobban odafigyelni (na ez a specifikus dolog). Ha ez épp történetesen nagyon zavar (ez egyéni) akkor jobb másikat keresni.

Ha pedig ez nem extra zavaró személy szerint, akkor valljuk be: hogyha egy belépő szintű hangszernek ha ez a legnagyobb gyengéje, akkor az már nem rossz. Ne legyünk telhetetlenek  :)

Én nagyon  rábeszénélek a kipróbálásra, legalább 3 gyártó jól kiválasztott legalább 5 modellje már elég jó képet ad :)

A Korg LP 380 esetében két irányba van értelme összevetni:

1. az azért érezhetően drágább bútorok irányába (elsősorban: Kawai KDP-110, Roland RP-102, Yamaha YDP-164 [a Yamaha GHS billentésű modelljeit is megpróbálhatod, nekem nagyon nem jöttek be... Az YDP-164-nek már GH3 billentése van]). Az ezekkel való összevetés tudja megmutatni, miben kötsz esetleg kompromisszumot az olcsóbb ár kedvéért

2. a hordozható gyári lábbal szett irányba (elsősorban Kawai ES-110 és Roland FP-30 szettben, esetleg Yamaha P-125 szettben), amelyek legalább árban hasonlóak. Arra számítnanék (egyszerű fizikai megfontolásokból), hogy ezek ha másban nagyon pöpecek is, a saját hangszóróikkal nem fognak annyira jól szólni.

Előzmény: CarlosSolis (2548)