Szia! Ha megengeded leírom a tapasztalatainkat. 2 éve Mexikóban, Playa del Carmenen, tavaly Punta Canán, idén pedig Thaiföldön, Khao Lakon voltunk 1 gyerekkel 2 hetet mindig január elején.
Az én véleményem:
Mexikó: a Karib tengernél szebbet még életemben nem láttam, a szállodánk strandja álomszép volt, Tulum pedig egy csoda. A szálloda (Viva Wyndham Maya) csodálatos volt, remek ételekkel, programokkal, mi önállóan kirándultunk, felfedeztük a környéket taxival, kerékpárral. A maja kultúrát megismerni csodálatos volt. Az emberek, kedvesek, közvetlenek. 28-30 fok volt, 2x esett az eső
Punta Cana: itt nagyon lebeszéltek bennünket az autóbérlésről, így fakultatív programokra mentünk el, ami nagyon szuper, de nagyon drága is. Taxival elmentünk a San Juan Plázába, és a hotel mellett volt egy bazársor. A szálloda (Be Live Collection) rendben volt, a mi igényeinket kielégítette, de az óceán nem volt a legszebb, sok volt a tengeri fű, és január elején nagyon hullámzott. A személyzet nagyon ráérősen dolgozott, volt, hogy a szobánk délután 4-kor még nem volt kész, pedig szorgalmasan ott hagytam a párnán a dollárokat. Az ételek rendben voltak, és nagyon jó volt az animáció is. Nyertem egy íjász és egy kajakversenyt is :-) 28-30 fok volt, 4-5x esett
Khao Lak: itt természetesen nem all inclusive voltunk. A szálloda (X10 Resort) nagyon szép volt, naponta többször készítettek be vizet, virágot, gyümölcstálat. A környéket motorral fedeztük fel, gyönyörű érintetlen strandokat fedeztünk fel, sokat túráztunk a Lak hegyen, vízesésekben fürödtünk. Nagyon jókat ettünk egyszerű kis éttermekben, de a piacon is. Itt is 30 fok körül volt mindennap, de az ottlétünkkor érkezett meg Pabuk, a trópusi vihar, akkor lehűlt picit a levegő, és délután szemerkélt az eső. Itt is elmentünk egy szervezett kirándulásra, a James Bond sziklát néztük meg, számos egyéb látnivalóval egybekötve. A Similan szigetek sajnos kimaradt, mert a vihar miatt lezárták a kikötőket. Ez szerencsére csak két napig tartott, utána visszajött a szép idő.
Mindenhol meg lehet találni a szépséget, de nem mindegy, hogy mi az elsődleges.