BVNG25 Creative Commons License 2019.11.12 0 0 22688

Úgy látszik, nem ment át rendesen, amit mondani akartam a karakterekről.

Nem azt hiányoltam, hogy a DS9 főszereplői nem idealizált hősök, akik mindig jók, mindig igazuk van, természetesen.

Ez a többi sorozatra sem igaz! mégis úgy reagáltatok, mintha ezt kifogásoltam volna.

Vegyünk egy példát, a TOS egyik legnevezetesebb részét, a Város az örökkévalóság peremén-t. Hát ott kinek van igaz? Ki volna a jó, ki a rossz? Pedig végtelen súlyos konfliktussal kerülnek szembe, amivel kezdeniük kell valamit...... az egyszerű kategóriák érvénytelenek és a sci-fi történet egyik legütősebb drámáját hozzák össze abban a háromnegyed órában.

Vagy a Voyager kiváló epizódjai, amikor a jövőből jött időhajó intézkedései okozzák a bonyodalmat. És a Voyager lezáró története - a fiatal vagy az idős Janeway a jó-e? és a másik akkor rossz?

karakterekben: hát Spock is csinál egy csomó idegesítő, furcsa dolgot. Vagy Seven! Mégis, van olyan, aki szereti a Star Treket, és nem drukkol nekik, nem zárja a szívébe őket?

Tehát téves úgy beosztani, hogy a TOS-TNG-Voyager idealizált főszereplőkkel van tele, egyértelmű jó-rossz alakokkal, míg a DS9 árnyaltabb, életszerűbb stb.