Sziasztok
Adott egy rendszer, Atmos DC22 kazán, Laddomat 21 töltőegység és egy 1000L tartály. A rendszeren lett egy kis átalakítás végezve, ezért le lett engedve a víz belőle, a tartályból is félig. Miután fel lett töltve és be lett fűtve, tapasztaltam, mintha a laddomat nem működne rendesen. Amint eléri a 85-90℃-ot a bemenő víz,mintha leállna a szivattyú (pedig hallani,hogy pörög) és csak az alsó elkerülő ágon kering a víz. Ha lehűl a teteje,akkor újra elkezdi keringetni a vizet egy kis bugyogás közepette. Ezután találtam ezt a leírást.
"Minden új készülékben a friss vízben különbözõ mennyiségû oldott levegõ található. Ez a levegõ felszabadul,amikor a víz felmelegszik. Minél melegebb a víz, annál több levegõ szabadul fel. A felszabadult levegõ nagy buborékokban gyûlik össze, amelyek megakadályozhatják a keringést, ha bekerülnek a szivattyúba. Alacsonyabb hõmérsékleten a levegõ lassabban szabadul fel és halad keresztül a tágulásitartályon, és így légtelenítődik. Ezért mellékelten szállítunk egy olyan termosztátot, amely 72°C-on nyit. Használja ezt a készülékhez,amennyiben gondja támad a beindítással.
Miután a rendszer már légtelenített, fûtse föl 85-95°C-ra, itt elõnyösebb annak a termosztátnak a használata,amely 78°C-on nyit."
Ezután kicseréltem a 78℃ patront 72℃-ra és befűtöttem. Egy ideig működött,de miután a visszatérő víz melegedett újra előjött a hiba és nem tudtam teljesen feltölteni a tartályt mert nem keringette a szivattyú a vizet. Már kétszer fűtöttem így be, de még mindig nem működik rendesen. Érdeklődnék,hogy volt másnak is ilyen problémája és mikorra állt helyre a rendszer?
Válaszokat előre is köszönöm.