BLAtti Creative Commons License 2019.11.07 0 1 5057

Megosztok veletek egy ötletet újfent, bár már régen kísérleteztem. Első sorban Lacibá padján tudom biztosan, hogy ki lehetne próbálni, de minden olyan padon jó lehet, ahol alapvetően perforált csúszó rosta van. Ugye ennek a megoldásnak egy hátránya van, hogy a víz áthidalja a lyukakat és megúszik a felületen a homok, arany egyaránt. Mindenki a szívére teheti a kezét, aki szétrugdosta már a mosott kupacot, hogy annak közepe-alja bizony igen homokos, nem tiszta kavics. És arany is van benne. 

Nem ragozom tovább, egy Volán buszon láttam meg a számomra ideális megoldásnak tűnő perforált lemezt, ugyanis ez egy ferdén lépcsőzetesre hajtott, perforált lemez volt. Ha ilyen lemez van a sima lemez helyén, akkor a függőleges falakon a víz le tud fűződni természeténél fogva már a legfelső 5cm-en, hiszen ott kezdődik az első lépcső. A kavicsok ugyanúgy le tudnak gurulni, hiszen a dőlésszög nem változik, csak apró lépcsők lennének.

Azt gondolom, hogy így jóval tisztább kavicsot kapunk végtermékként, s több hasznos anyag jut a fogófelületre is.