norinco Creative Commons License 2019.11.06 0 0 47361

milyen "egészséges" dolog, hogy van mopedautóm. a mai napra rendelt adrenalin szintem kielégítődött :-)

reggel, kutya habzik, majd szétdönti a vaskerítést, - jön a postás hivatalos levéllel, okmányiroda a feladó. azonnal, tüstént adjam le a rendszámot és a forgalmi igazoló lapot, mert ellenkező esetben "izzó vastrónon megégetnek :-D, mert nincs érvényes KFB biztosításom. - már hogy ne lenne, anélkül nem is írják a nevemre, no meg az efféle szerkezetre éves díjat rónak ki. irány be az okmányirodába, hogy "zavar van az erőben". felvérteztem magamat mindenféle papírral - igazoló lap, KFB kötvény plusz befizetett csekk, fenyegető levél. szinte azonnal sorra kerültem. mutatom a hölgyikének mi a szívfájdalmam, és nagyon kedvesen azt mondja: aki írta a levelet szabadságon van, de lefénymásolja a papírokat és vegyem úgy, hogy az eljárás le van zárva. a hiba ott volt, hogy a biztosító a kötvényszámot nem a rendszámhoz rendelte, hanem SM karakterekhez, és az ő rendszerük így nem látta, hogy a rendszámhoz tartozik a kötvényszámom. majd jelezte, hogyha nem szeretnék 3 hónap múlva megint kapni egy ilyen szerelmes levelet, keressem meg a biztosítómat, hogy a rendszámhoz ne az SM karaktereket rendelje, hanem az alumínium táblácskán olvasható karaktereket. felhívtam őket - mármint a biztosítót - és javította mindenféle egyeztetések után a rendszámot, majd közölte, hogy mivel rendszáma van a járműnek, ezért magasabb lesz a díj. -hehe :-D- mondtam tegye, de ettől még a jármű nem lesz autó és ha emelt díjat küldenének ki, akkor zokogva bár, de a biztosítási váltónapon elválnak az útjaink. innentől kezdve barátságosan érdeklődött, hogy miféle szerkezet ez és azonnal rákeresett a neten, hogy lássa mi is ez a szerkezet. javaslom akinek a kötvényén nem a rendszám szerepel, ne lepődjön meg, ha kap levelet az okmányirodából.