Én most egy hét alatt 3 színházi előadáson voltam. (Kicsit sűrűre sikeredett mostanában a kultúr-programom, mert holnap is megyek :-) )
A három közül messze a legjobb Az elveszett Csontváry című darab volt. Sőt, megkockáztatom: sanszos, hogy nálam az évad előadása lesz...
Új darab, a színház felkérésére írták, mert Csontváry évforduló van. Nálunk meg ugye itt van az állandó Csontváry kiállítás, amit szinte minden évben megnézek... Hihetetlen színeket használ, helyenként szabályosan világítanak egyes részek...
A darab 3 idősíkban játszódik: az egyik Csontváry életében, a másik röviddel a halála után, amikor a hagyaték majdnem kutyák vacsorája lesz, - mert ha nem jelenik meg Gerlóczy, és nem szeret bele a képekbe, akkor azok piacosoknak kerülnek eladásra, akik kocsi-vászonnak szabdálják fel a vásznakat,- a harmadik idősík pedig napjaink, amikor a történések egy különös kép körül zajlanak...
Nagyon jó darab, - sok része a feltárt tényekre épül, mert tárlatvezetésen már hallottam a kocsi-vásznas történetet is ....