energo47 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 37842

Szép reggelt Neked és a "fagázos" csapatnak!

Nem szeretném elvenni a kedved, de szokás mondani, hogy "okos ember más ostobaságán tanul". Hidd el ha visszaolvasol, én mindezeket megpróbáltam, eredmény nélkül!

Megoldás: ha kivitelezhető, a primer térbetonjában kialakitasz egy "fészket" aminek mélysége legalább 12 mm,

szélessége és hosszusága megegyezik (vagy kicsit meghaladja+ 3-3 mm-el ,-NAGYOBB LEHET!!!) a fuvóka felületének méretét. / a 3-3 mm a hőtágulás miatt szükséges! "tömiteni" ragasztani nem kell, ezt megoldja a hamu,por, stb/ 

Majd vágsz, vagy vágatsz minimum 10-mm vastag saválló lemezből a fuvóka felületével egyező méretü " védő lemezt",  melynek közepén a fuvóka nyilásával egyező méretü nyilás van. /sima vaslemez, kazánlemez nem jó, mert s-3 hét alatt elrevésedik, elég/ Nálam egy szezon után meg sem látszik rajta, hogy a kazán üzemelt. (10-mm-nél vékonyabb nem jó mert deformálódik, görbül!) 

A fuvókát 4 éve cseréltem, (hogy miért azt korábban sokszor leírtam) azóta mindig volt rajta "védőlemez" (hol ilyen, hol olyan) ennek köszönhetően nem is látszik rajta hogy üzemelt.

A védőlemezt "eltúlozni" sem érdemes, mert a fém jó hővezető, ezáltal sok hőt von el a nyiláson átáramló gázoktól, eredmény: romlik az égés minősége, hatásfoka.

A beton javításához magas aluminát tartalmú cementet ajánlok pl: Secar 71 (beszerezhetőségét ha vissza olvasol néhány oldalt megtalálod)

Ha tanács vagy segítség kell, keress privátban,(email-em publikus,) vagy telefonon.

Sok sikert a kivitelezéshez!

üdv: DJ

Előzmény: varadyz (37841)