Szép reggelt Neked és a "fagázos" csapatnak!
Nem szeretném elvenni a kedved, de szokás mondani, hogy "okos ember más ostobaságán tanul". Hidd el ha visszaolvasol, én mindezeket megpróbáltam, eredmény nélkül!
Megoldás: ha kivitelezhető, a primer térbetonjában kialakitasz egy "fészket" aminek mélysége legalább 12 mm,
szélessége és hosszusága megegyezik (vagy kicsit meghaladja+ 3-3 mm-el ,-NAGYOBB LEHET!!!) a fuvóka felületének méretét. / a 3-3 mm a hőtágulás miatt szükséges! "tömiteni" ragasztani nem kell, ezt megoldja a hamu,por, stb/
Majd vágsz, vagy vágatsz minimum 10-mm vastag saválló lemezből a fuvóka felületével egyező méretü " védő lemezt", melynek közepén a fuvóka nyilásával egyező méretü nyilás van. /sima vaslemez, kazánlemez nem jó, mert s-3 hét alatt elrevésedik, elég/ Nálam egy szezon után meg sem látszik rajta, hogy a kazán üzemelt. (10-mm-nél vékonyabb nem jó mert deformálódik, görbül!)
A fuvókát 4 éve cseréltem, (hogy miért azt korábban sokszor leírtam) azóta mindig volt rajta "védőlemez" (hol ilyen, hol olyan) ennek köszönhetően nem is látszik rajta hogy üzemelt.
A védőlemezt "eltúlozni" sem érdemes, mert a fém jó hővezető, ezáltal sok hőt von el a nyiláson átáramló gázoktól, eredmény: romlik az égés minősége, hatásfoka.
A beton javításához magas aluminát tartalmú cementet ajánlok pl: Secar 71 (beszerezhetőségét ha vissza olvasol néhány oldalt megtalálod)
Ha tanács vagy segítség kell, keress privátban,(email-em publikus,) vagy telefonon.
Sok sikert a kivitelezéshez!
üdv: DJ