varadyz Creative Commons License 2019.11.02 -1 0 37840

Úgy látom a samott habarcs is elkészíthető jól meg rosszul is. 

5mm max 1 rétegben

meleg víz bedolgozáshoz

1 óra habarcs pihentetés

vízüveg hozzáadása

Lehet egy próbát megér. 

 

"Bedolgozás:
• Keverjük össze a habarcsot ivóvízzel. A habarcs konzisztenciája az alap szívóképességétől függ
• A bedolgozási hőmérséklet legalább +5 °C legyen. A meleg víz a bedolgozási tulajdonságokat és a habarcs feltáródását kedvezően befolyásolja.
• Az elkészült habarcskeveréket a bedolgozás előtt kb. 1 óra hosszat pihentetni kell a finom részecskék jobb feltáródása miatt.
• A téglák, ill. kályhacsempék előnedvesítése szükséges a bedolgozáshoz.
• Általában véve ne lépjük túl az 5 mm-es fugavastagságot
• Az Universal kályhás habarcs nem tartalmaz hidraulikus kötésű adalékokat. A vegyi kötést folyékony vízüveg hozzáadásával (30 súly%- ig) érhetjük el."