Shangri-La Creative Commons License 2019.11.02 0 0 2158

Hát el kellett menni... Még egyszer a link, hogy komplett legyen:

https://www.a38.hu/hu/program/pim-az-a38-hajon-kortars-szerzok-zenei-kiserettel-18074

A műsor két részből állt, az első felében Cseh Tamás dalokat adtak elő, a másik felében Bereményi Gézával beszélgettek. Mindkét része nagyon jó volt, én imádom Tamás dalait, rongyosra hallgattam azt a pár kazettát, kívülről fújtam a szövegeket is. (Sajnos csak egyszer adatott meg koncerten élőben hallani a Katona József Színházban.) Az énekes hangja is hasonlított, nagyon jól visszaadta a dalok hangulatát. Természetesen én is majdnem végig "énekeltem", sajnos az utolsó pár lemez dalait nem ismerem, azok későbbiek, nem voltak meg kazettán.

Bereményi Gézát kérdezték a Tamással való kapcsolatáról, a korszakról, beszélt az első találkozásról, sztorikat, élményeket mesélt.

A háttérre az egész műsor alatt régi fekete-fehér filmeket vetítettek (természetesen hang nélkül), a két felén ugyanazt tükrözve. Régi budapesti városképek, filmek, Cseh Tamás portrék, fellépések felvételei, filmek az indiántárborról stb.

Vittem vagy hat CD-t dedikáltatni, amiknek beazonosíthatóan ő írta a szövegeit. :-) Megkérdeztem Gézától :D, hogy mindet, vagy csak egy kiválasztottat? Mondta inkább az utóbbi. Az Utóiratot választotta, annak a borítóján ő van Tamással. Azért az orra alá nyomtam a Levél nővéremnek CD-t is, ha már pár éve* Másik Jánossal dedikáltattam, legyen rajta még egy. Sajnos egy aláírás örökre hiányzik róla. :-(

*A Múzeumok Éjszakáján volt koncert a Cseh Tamás emlékházban a Várban.

Előzmény: Shangri-La (2147)