naptárkészítő Creative Commons License 2019.10.29 -3 2 451

„Ne drámázzon már, ez csak egy gázpisztoly, amivel a férje lőtt!” – Mi állítja meg az erőszakos partnert? Minden ötödik nő legalább egyszer megtapasztalja, hogy milyen egy fizikai vagy szexuális erőszakot alkalmazó partnerrel együtt élni. Hetente egy nő pedig az életét veszti Magyarországon emiatt. Ijesztő számok, főleg, ha azt látjuk, sok tragédiát meg lehetne akadályozni.

https://nlc.hu/ezvan/20191018/csaladon-beluli-eroszak-parkapcsolati-eroszak-aldozathibaztatas/?fbclid=IwAR2e3IF4NQpYSOIa4MFqYVtnzmYD4ylWXXOy-wWMSFdjBBIBwx8LRcN_HxM

"„Volt, hogy jeleztem a segélyhívón, hogy nem érzem magam biztonságban otthon, de nem jött ki senki. Amikor egyik este azzal hívtam fel őket, hogy a férjem fegyverrel hadonászik, arra már megmozdultak. Körülbelül húsz perc alatt értek ki, pedig egy kisvárosban lakunk – bele sem merek gondolni, mennyi minden történhetett volna ennyi idő alatt. Amikor ajtót nyitottam, a férjem már a kanapén ült. A rendőrök elhúzták a szájukat, és fanyalogva közölték, hogy nincs itt semmi gond, tessék szépen lehiggadni, és megoldani egymás közt. Amikor mondtam, hogy a férjem pár perccel ezelőtt még fegyverrel a kezében üvöltözött, bele is lőtt a mennyezetbe, a gyerekeim pedig bent rettegnek a szobájukban, elkérték a fegyvert, majd összenevettek ők ketten a férjemmel, és hozzám fordulva közölték: ne drámázzak már, ez csak egy gázpisztoly. Akkor már tudtam, hogy ha ezt nem oldom meg magam, senki nem fogja helyettem.