stefi001 Creative Commons License 2019.10.27 0 0 1556

Más vezeték nélküli rendszerekhez hasonlóan sok minden zavarhatja: mobil telefon, headset, Bluetooth-készülék, navigációs rendszer, és az autó elektromos berendezései (generátor stb.).

Jó pár évvel ezelőtt én is úgy gondoltam, hogy célszerű megoldás a vezeték nélküli tolatókamera, bár amatőrködésem idején szerzett tapasztalataim okán kezdettől fenntartással viseltettem egy 2,4 GHz frekvencián üzemelő, könnyen zavarható kütyüvel szemben. Ettől függetlenül vásároltam egy ilyen berendezést, de már asztalon végzett próba is olyan eredménnyel járt, hogy becsomagoltam, s túladtam rajta.

A vezetékes változat stabilabb, zavarvédettebb és hosszabb életű, mint a vezeték nélküli. A kettő közötti lényegi különbség, hogy az RCA kábelt (amelyben már be van integrálva a pozitív tápvezeték is) végig kell húzni a kocsiszekrényen, de arra is léteznek egyszerűbb megoldások.

A vezeték nélkülinél ez nem áll fenn, viszont a vevőt el kell helyezni, a tápellátását az adóéhoz hasonlóan meg kell oldani, ami a műszerfal alatti feladatokat szaporítja. A kijelzőn kapott kép pedig még mindig kívánnivalókat hagy maga után. 

Viszont, ha már megvan, akkor ki kell próbálni, és az eredmény alapján lehet dönteni a megtartásáról vagy cseréjéről.     

Előzmény: energo47 (1555)