.ETNA. Creative Commons License 2019.10.25 0 0 4097

Ne hagyjuk :-)

Amikor a fiam 10 évvel ezelőtt beteg volt, mindenmentes kenyeret kellett vennem neki, hosszú-hosszú perceken át böngésztem a kenyerek összetevőit tartalmazó aprócska betűs cetlijeit, mire találtam olyat, amiben nem volt térfogatnövelő, emulgeálószer meg mit tudom én még mifene és talán még kovásszal is készült.

Ma már szerencsére van több boltban is e-mentes kenyér (adalék-, színezőanyag- és tartósítószer-mentes), de nem mindenhol és nem mindig kapható.

Pl. a Ludwig & Mentesi Kft kenyere, a  "Jókenyér", ebből egy fél kilós kenyeret 370-550 Ft közötti áron lehet megvásárolni, a teljes kiőrlésű tönkölybúzás 350 gr=499 Ft ... ezek mindegyike szeletelt kenyér. Erre, ezekre értettem például azt, hogy a jó, de nem extra drága ("500ft/25 deka" - ahogy írtad) kategóriába tartoznak.

Nem hal bele nyilván senki abba, ha vééééééletlenül tescos kenyeret eszik, vagy ha a Lidl 400 gr-os sokmagvas kenyerét (utóbbi kimondottan finom, de azért ebben is van ez+az) veszi meg, de ha hozzászoktál az otthon sütött kenyérhez, azért akármit már nem szeretnél venni (ha éppen nincs időd otthon sütögetni). Nem mellesleg, gyerekkoromban sosem sütöttek otthon kenyeret sem a Nagyszüleim, sem Anyukám, szerintem, már akkoriban is max. vidéken sütötték otthon, az első kenyérsütésünk - kényszerből - a taxissztrájk idejére tehető :-)

Előzmény: BaGira-79 (4096)