Zéró. Creative Commons License 2019.10.24 0 0 724

Virginiai szilvát lehet ehetővé varázsolni valahogy?

 

 

 

 

Nekem még löttyedt, megfoghatatlanul puhára érve is csersavas marad valamennyire.

Kb 5 darab után besokallok a csersav miatt (főleg a héjnál érezni).

 

 

Már korábban sikeresen csersavmentesítettem CO2-vel kemény Tipo gyümülcsét.

 

 

Most a virginiaival próbálkozom:

Zacsiba gyümi, ezt víz alá nyomni (a zacsi szája kin marad), hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. (jó lenne egy vákuumszivattyú is)

Habszifonba (mert az volt lejjebb a polcon) egy 10 éves szódásszifont csavartam, még volt is benne vagy 2-3liter gáz, amit a befogott szájú légtelenített zacskóba fújtam, aztán legumiztam.

Ma ránéztem és teljesen össze van esve:

 

 

 

Tegnap még teljesen fel volt fújva a zacsi.

Gondolom a CO2 beoldódott a gyümölcs víztartalmába, mivel nyomásra nem ereszt sehol. Kicsit sem.

A Tipo-nál isösszesetett a zacskó, de nem ilyen látványosan.

Gondolom a nagy relatív felület miatt hamarabb oldódott a gáz.

 

 

 

 

 
Aszalással próbálkozott már valaki?
A D kaki szeletelve aszalva nagyon finom csersavmentes lesz, a D lotus félbevágva aszalva  "kemény ízetlen gyümölcshéjjá" töpörödik.

A virginiait próbálta valaki aszalni?

 

 

 

(diospyros kaki diospyros virginiana tannin co2  co 2 Carbon dioxide treatment edible sweet american persimmon hurmikaki hurma hurmi)