Virginiai szilvát lehet ehetővé varázsolni valahogy?
![](https://img.index.hu/imgfrm/9/3/0/8/THM_0015809308.jpg)
Nekem még löttyedt, megfoghatatlanul puhára érve is csersavas marad valamennyire.
Kb 5 darab után besokallok a csersav miatt (főleg a héjnál érezni).
Már korábban sikeresen csersavmentesítettem CO2-vel kemény Tipo gyümülcsét.
Most a virginiaival próbálkozom:
Zacsiba gyümi, ezt víz alá nyomni (a zacsi szája kin marad), hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. (jó lenne egy vákuumszivattyú is)
Habszifonba (mert az volt lejjebb a polcon) egy 10 éves szódásszifont csavartam, még volt is benne vagy 2-3liter gáz, amit a befogott szájú légtelenített zacskóba fújtam, aztán legumiztam.
Ma ránéztem és teljesen össze van esve:
![](https://img.index.hu/imgfrm/9/2/6/8/THM_0015809268.jpg)
Tegnap még teljesen fel volt fújva a zacsi.
Gondolom a CO2 beoldódott a gyümölcs víztartalmába, mivel nyomásra nem ereszt sehol. Kicsit sem.
A Tipo-nál isösszesetett a zacskó, de nem ilyen látványosan.
Gondolom a nagy relatív felület miatt hamarabb oldódott a gáz.
Aszalással próbálkozott már valaki?
A D kaki szeletelve aszalva nagyon finom csersavmentes lesz, a D lotus félbevágva aszalva "kemény ízetlen gyümölcshéjjá" töpörödik.
A virginiait próbálta valaki aszalni?
(diospyros kaki diospyros virginiana tannin co2 co 2 Carbon dioxide treatment edible sweet american persimmon hurmikaki hurma hurmi)