stefi001 Creative Commons License 2019.10.21 0 0 1541

Arra a kérdésre nem kaptam választ, hogy járó motor esetén, pl. fordulatszám növelésekor változik-e a hanghatás, vagy állandó marad.

Mivel a gyári készülék normálisan üzemelt, így bizonyára az új fejegységben, vagy annak bekötésében lehet a hiba.

A rádió korrekt tesztelését – mint előzőleg már említettem – stabil tápról is ellenőrizni kellene, hogy akkor is észlelhető-e az említett jelenség.

A jelzett hiba behatárolása körültekintést igénylő, többnyire időigényes feladat.

Véleményem szerint nagy valószínűséggel testelési probléma állhat a háttérben. Ez előfordulhat készüléken belül (végfok környéki forrasztási hiba, csavarok rögzítése stb.), de azon kívül is, amikor valami oknál fogva nem tökéletes a testelés a rádió bekötésekor.

A készülék szétszerelését csak kellő felkészültség esetén tudom javasolni!

Első körben – kiszerelés nélkül – próbálkoznék a készülékház testelésével (esetleg az RCA testvezetékkel), s amennyiben eredménytelen, akkor szerelném ki, és ellenőrizném a működést külső tápegységgel.

A kérdésre is válaszolva: nem probléma, sőt …, amennyiben valóban testre is van kötve a csillagpont. A zavarmentes test záloga a helyesen kialakított csillagpont. A jelföld az erősítő földjével azonos potenciálra kötendő, vagyis nem „lóghat” a levegőben!  

Előzmény: legendás (1538)