e_ates Creative Commons License 2019.10.15 0 0 65360

Sziasztok!

Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Felmerült az ötlet kis cégünkben, hogy vegyünk egy lakókocsit, amit minden évben máshová telepítve használnánk. Nyaranta 8-10 hétre simán be bírnánk táblázni. Ősszel/tavasszal esetleg valahol itthon állna valamelyik fürdőnél, és esetleg télen egy-egy síelést is megoldhatnánk vele.

A vontatással vagyok most kicsit elakadva. Kb. 6 méteres lakóban gondolkodnánk, 1.300-1.400 kg-ig. Ha a 3.500 kg-ba bele akarunk férni, akkor ugye az autó max. 2.100 kg össztömegű lehet.

A vontatáshoz autót is cserélnénk a jelenlegi 1,5 dCi Renault-ról, de a súlyhatárba viszont nem túl sok jármű fér bele, amivel nyugodt szívvel vontatnék. Amiket hirtelen találtam: Honda CR-V 2.2i CTDi (teljes tömeg: 2.037 kg, 140 LE, 340 Nm), Mazda 6 2.2 CD150 (teljes tömeg: 2.055 kg, 150 LE, 380 Nm)

El lehet ezekkel már boldogulni, vagy "alulméretezettek"? Tudom, az ideális tömegarány nincs meg, de ezekkel számolgatva még a 3,5 tonna alatt lehet maradni. Afölött meg ugye kellene a B+E kategória.

Én még mondjuk meg is csinálnám a nehézpótkocsis jogsit, de abban az esetben nekem kellene minden esetben hoznom-vinnem a lakót. Bár lehet, az sem lenne hátrány... Ráadásul ha van B+E, akkor a kilókat sem kell annyira kiméricskélni.

Előre is köszönöm az észrevételeket, ötleteket.

Üdv, Attila