2019.09.26.
Reggel mindjárt a Mezquitához siettem, kihasználni a ½ 9-től egyórás ingyenes belépőt. Gond nélkül bejutottam. Megint csak szuperlatívuszok, megint csak olvasson utána, akit érdekel. Maga a beépített katedrális valamiért le volt kordonozva, így csak kívülről nézegethettük, de a mecset rész, az hát …
Ez az egy óra szerintem elég is volt a megnézésre, ha valaki nem akar részletesebben belemerülni.
Vetettem egy pillantást a római hídra a Triunfo de San Rafaeltől, majd az Alcázar Reyes Cristianos múzeum következett. Kevésbé látványos „Alcazar”, nagyon szép kertekkel. Csak benéztem a Caballerizas Reales (királyi lovas iskola) istállójába, majd megnéztem a Patio Cordobés nevű szép kertet. A Juderia következett. Az elején volt egy bika múzeum is. A végén a puerta de Almodóvar.
Ismét séta, „csak úgy” az óvárosban. Egy kis tér lett a kedvencem: Plaza de Jerónimo Páez az Archeologiai múzeum mellett. A múzeum udvarába is érdemes bemenni.
Találkozó a többiekkel a sörforrásnál.
„Hazafelé” vettem az irányt a Plaza de la Compañia, a Seneca tér, a Casa Gongora-Sala Galatea, a Ferencesek templomát és kerengőjét meg is néztem, majd a Plaza del Potronál értem a szálláshely közelébe. Itt még megnéztem a Posada del Potro érdekes udvarát.
Ennek sarkán vacsoráztunk a Taberna El Potroban.