2019.09.20.
Ma várt ránk a leghosszabb autóút, 220 km. Az is két részben. Nem volt megterhelő az út során a vezetés.
Tehát: első célunk Gibraltár.
Jóval az utazás előtt bukkantam a Parkimeter Bookingsra, ahol lefoglaltam a gibraltári és a sevillai parkolásomat is. A kinyomtatott visszaigazolás nem volt elég, mert azon nem szerepelt egy pin kód, ami az e-mailen igen.
Mivel a társaság nem volt hajlandó nyilatkozni hogyan nézzük meg Gibraltárt, a Rock Tours 1,5 órás buszos túrája mellett döntöttem, amely időben a leggazdaságosabb. Ebben közrejátszott az is, hogy a szikla teteje felhőben volt, és ez így is maradt. Nem lenne rossz program, csak egy kicsit túl rövidre vannak szabva a megállók. Legjobbnak a majmoknál töltött idő bizonyult, akik nagy showt mutattak be a buszok tetején. Az egyik sofőr meg is unta, és el akarta zavarni őket. Nem nagyon zavartattál magukat, amíg elő nem vett egy (azt hittük botot, de kiderült:) gumi kobrát, amitől pánikszerűen menekültek. Érdekes látvány volt, hiszen sohasem láthatták az eredetijét. A többi megálló: Herkules oszlopai: erre elég volt a rövid megállás, főleg, hogy a párás idő elég rövid látótávolságot nyújtott.
St Michaels Cave: Nekem ez hiányzott a legkevésbé (szívesen elcseréltem volna a 100 tonnás ágyúra), hiszen sokkal komolyabb cseppkőbarlangokban jártam, de a színváltós megvilágítás elég érdekes volt. (20perc megállástól indulásig - rohanás))
Great Siege Tunnels: erre fél órát kaptunk, ez is elég húzós volt. Befejezésként a város centrumában tettek ki minket.
A Main Sreeten visszasétáltunk. Repülőt nem láttunk leszállni. A be-kilépés személyivel szinte megállás nélkül, pillanatok alatt.
Továbbindultunk Jerez de la Fronteraba, ahol a Casa Museo Jerez Centro volt a szállásunk. Sajnos a mi szobánkban galérián volt az ágy, ami sem korunknak, sem termetünknek nem volt kedvező. Viszont szép patio, és tetőterasz is volt. A rengeteg, a falakra kirakott szerszámtól és egyéb eszköztől volt múzeum jellege. Parkolás a 350 m.-re lévő Plaza del Arenal alatti hatalmas parkolóban. Itt jegyzem meg, a Spanyolországi parkolókban elég szűkös méretűek az 1 kocsira jutó helyek.