snow.dog Creative Commons License 2019.10.09 0 0 2094

Kár volt az ördögöt a falra festeni!

Ma mentem volna valahova, erre nem indult. Elég furán adta elő. Elég sokáig ment az önindító, majd úgy járt a motor, mintha egyhengeres lenne, zakatolt, rázkódott. Gyorsan leállítottam. Aztán észrevettem, hogy a világítás automatán van, és a garázsban világít a tompított lámpa. Kikapcsoltam a világítást, ezt követően azonnal beindult a motor, úgy működött, mint máskor. gondoltam ennyi volt, ki tudja mi történt vele. Elindultam, de kb. 50 m után felugrott egy nagy vörös mező, hogy valamilyen baj van a hűtőrendszerrel, azonnal állítsam le a motort. Bejelentettem a szerviznek (hosszabbított garancia van rajta), küldtek egy trélert, és bevitték a szervizbe. Pár óra múlva hívtak, hogy egyrészt tönkrement az akkumulátor (6 éves lesz a kocsi decemberben), és még kábelszakadást is találtak a hőmérséklet szenzornál. El tudom képzelni, hogy az erős rángatózás idézhette elő a kábelszakadást, de ki tudja.

Bár elvileg teljes körű a garancia, azt mondják az akkura nem vonatkozik (a szerződésben konkrétan az nincs benne hogy az akkura nem vonatkozik a garancia, de van egy olyan mondat, amit ráhúzhatnak, vagyis a természetes öregedésre nem vonatkozik a szerződés), csak a többi hibára. Az akkut ki kell fizetnem, a többit nem. Ha minden jól megy holnap már mehetek is érte.

Előzmény: gregcomrade (2093)