Szép estét neked is energo 47!
Köszönöm a tanácsaidat, már megvettem az öntvény fúvókát, most már beszerelem, majd kiderül mennyire lesz roszabb a kerámiánál. Ha nem lesz jó, majd jövőben kicserélem kerámiára.
Szerintem is biztos, hogy később fog bemelegedni de akinek van itt a fórumon nem panaszkodott róla. Nemsokára megtudom, hogy szuperál, majd megírom a tapasztalatokat.
Nem tudom melyik üzletben kapnék olyan kerámiaszálakat, meg azon gondolkodtam, hogy ha kitágul a fúvóka akkor összenyomja ezt a kerámiazsínórt, mikor lehűl és összehúzódik akkor meg rés marad mert ez az anyag nem rugalmas.
Van valamilyen kerámiaszálból készűlt paplanom (kb. 1cm vastag) csak már nem tudom milyen hőmérsékletet bír ki, azt megpróbálom. Ha kiég akkor keresek valami mást.
Most számoltam ki, hogy 1000 fokC-nál a fúvőka kb. 4mm-el lesz hoszabb mint az eredeti hossza (30 cm). Lehet hogy nem kell aggódnom a hőtágulás miatt, kibírná a beton ha csak egyszerűen beragasztanám csak mint a kerámiát? De azért csak fogok hagyni egy fél cm hézagot egyik végén ahová benyomkodom a szigetelőanyagot.