"Mert nem szégyenlem az evangyéliomot; mert Istennek hatalma az minden hívőnek idvességére, zsidónak először meg görögnek. Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképpen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él."
Tessék! Itt a hited leírása, nem kell nekem külön bemutatnod, ismerem én azt a szentnek tartott emberedtől. Te viszont egyáltalán nem érted azt, ami le van írva. Bebizonyítottad már párszor, hogy nem érted, ezért mondom, és nem azért nem érted, mert én azt mondom. Capis?
Szóval te engem ne akarjál kioktatni, meg a hitedről beszélni, erre semmi szükség. Arra lenne szükség, hogy te értsd meg amit a bibliában olvasol, de hát gyáva vagy, végiggondolni sem mered, hogy mit is jelent számodra a "hitből hitbe", meg az újszövetség részesének lenni igazából, meg az önkísértés. Magyarul nincs semmi de semmi benned abból, amire olyan büszke akarsz lenni, mert ha lenne, akkor már réges régen elmondtad volna hogyan is kell az embernek megkísértenie magát. Duma van, semmi más, de az patakokba folyik.
Na ezek miatt van a csúnya beszéd is:-)