petyaaa Creative Commons License 2019.10.05 0 0 36

Nekem nagyon fontos volt, hogy benzines automata legyen az autóm.

Eredetileg 1.6-ost rendeltem, de EUR6.2 átállás miatt visszadobták. Nem maradt más, mint az 1.2. Tartottam tőle, de végül is tetszik.

130lóerős, lassan a dízelt közelítő, nyomatékos motor, turbóval megtámogatva csak pislog az ember. Kicsit kerregős a három henger. Pici turbós benzinmotorok alig pár évesek, így tartósságról kevés az infó, de 5 év garanciával nagy baj nem lehet :)

Hidegben és melegben rendben indul, 8-10 percen belül  a víz üzemire melegszik, de már előbb jön a fűtés. 10-12 perc alatt üzemmeleg az olaj is.

Nekem január óta van meg. Immár 10e km van benne. Szedi a lábát, annyi szent. Automata, 7,6 az átlagfogyasztása, rövidebb kisvárosi utakkal, heti autópályával és Budapesti tötymörgéssel.

Naponta 8 perc, azaz 5 km suliba, boltokkal megszakítva vissza, délután ugyanez. Hetente egyszer főút és autópálya, 45-45 km. Ugyanekkor budapesti dugulás: kis belváros, majd Észak-Pest - Észak-Buda - Dél-Buda nyomvonalon.
Tankolok, ahol épp rámjön - akár Auchan is.
Légkondi folyamatosan megy, legalább egyesen, hogy aktív legyen a belső keringetés és szűrje a port + miegymást. Szeretek tempomattal járni. Dinamikus sofőr vagyok ;)

Előzmény: Mulan11 (31)