balivi Creative Commons License 2019.10.02 0 0 23699

"Apostolok, 9:20 - És azonnal prédikálá a zsinagógákban a Krisztust, hogy ő az Isten Fia."

Cáfolat kell? Rendben. Először is akkor el kellene dönteni, hogy melyik szövegvariánst fogadjuk el:-) Amit idéztél, vagy ami a Sinaticiusban található:

"és a zsinagógában azonnal prédikálta Jézust, hogy az Isten Fia." 

Ezzel kellene először megbirkózni:-) 

Jó, oké nem megy, tudom, sosem fog neked ez menni, úgyhogy lépjünk tovább, hagyjuk is ezt a kis malőrt:-)

Az ApCselt nem Pál írta, nézzük mit mond Pál:

"Mi pedig a Krisztust prédikáljuk, mint megfeszítettet, a zsidóknak ugyan botránkozást, a görögöknek pedig bolondságot;"

Aki megfeszített, aki fán függ, az átkozott (ezért okozott botrányt a zsidók körében:-). Nem szerintem, hanem a biblia szerint, meg Pál szerint:-) Tehát nem szerintem oké? Mielőtt megint elkezdenéd ezt a búsbaromságot:-) Szóval. Ha Isten Fia volt megfeszítve, akkor miért mondja ezt a mestered:

"Azért tudtotokra adom néktek, hogy senki, aki Istennek Lelke által szól, nem mondja Jézust átkozottnak; és senki sem mondhatja Úrnak Jézust, hanem csak a Szent Lélek által."

Nos? Megcáfoltam ugye? A megoldás pedig ez:

"Apostolok, 9:20 - És azonnal prédikálá a zsinagógákban a Krisztust, hogy ő az Isten Fia."

Egy újabb Krisztológia jelenik meg a szövegben, betoldás formájában. Ennyi, és semmi több. Ha használnád az eszedet, neked is világossá válna. De hát....

Előzmény: Törölt nick (23694)