Valóban, de a postás munkaideje 8 óra (most általánosítok), míg egy mezőgazdaságban dolgozóé 7*24 óra. Eltervezheted, hogy adott napon mész kirándulni, de ha épp akkor van megfelelő idő a föld művelésére pl. egy hosszan tartó esőzés után), akkor a munka felülírja a szabadidős tevékenységet. Ehhez pedig kell egy olyan partner, aki elfogadja, szükség esetén átlátja, hogy milyen munkafolyamatok vannak.
Ezt a lányokban egyáltalán nem látom, talán csak a Misi által kiválasztott vörös hajú lány esetében. A nevét nem tudtam megjegyezni.
Ahhoz, hogy ott tudd hagyni a gazdaságot, amíg pihengetsz, ahhoz kell egy megbízható ember, másrészt kell egy olyan gazdasági háttér, hogy meg tudd fizetnie azokat az embereket, akik besegítenek.
A saját környezetemben láttam olyan házasságot, ahol a feleség egy teljesen más világból érkezett, mint a földművelésből (jól) élő férje. A feleség 8 évig tudott alkalmazkodni, de aztán besokallt, mert nyáron, amikor a gyerekeknek szünidő volt, akkor volt a munkák dandárja. Repce, búza, napraforgó, kukorica betakarítás. Akkor volt szabadnap, amikor esett az eső.
Hiába volt viszonylag jól menő vállalkozásuk, a gazdának ott kellett lennie a betakarításnál, mert a jó magyar ember szereti átverni a másikat. Ráadásul mivel elég komoly gépparkkal rendelkeztek (ami után lehetett a hitelt fizetni), még béraratást is vállaltak.
Balázséknak is van a szántóföld mellett gyümölcsös, állatok, ami nem nagyon viseli el, hogy a gazda nyáron elmegy 2-3 hétre pihenni. Zsolt gazdaságát nem látom át, de szerintem ő inkább télen mehetett pihenni. Ezt iskolás gyerekek mellett nehezebb megoldani.
Szóval baromi nem egyszerű, ezt egy más közegből érkező nem igazán bírja, ill. véleményem szerint nem is látja át.