Egy darabig (egy, talán másfél évig) használtam az alkalmazást. Szépen loggolta is a megtett utakkal kapcsolatos adatokat. Aztán egyik nap megmakacsolta magát, s már nem tudtam működésre bírni.
Eltávolítottam, újra telepítettem (a telefonom, persze), kézzel kigyomláltam minden maradék s fellelhető fájlját, de nem akart működni. Hónapokig nem használtam, aztán egyszer jött egy app frissítés, amikor adtam neki megint egy sanszot - s lőn csoda, újra működni kezdett, sőt, egy hosszabb utazást követően azt vettem észre, hogy időben vissza is betöltötte az adatokat a telefonba. Aztán megint megmakacsolta magát, s csak 1-2 hetenként kezdte el frissíteni az útvonal adatokat, ami nekem annyira nem jött be, így megint nem használom.
No, de miért is érdekes ez?
Hát csak azért, mert mint írtam, több hónapnyi kihagyás után is be tudat tölteni a kocsiból az adatokat.
Értitek, ugye? A kocsiban tárolva van (gondolom, a GPS-szel rendelkezőkben), hogy merre járt az autód ki tudja, mennyi időre visszamenőleg.
És bár ezt a hétköznapi tulaj csak a mobil appal tudja kiolvasni, én biztos vagyok benne, hogy a szervizben technikailag bármikor meg tudják oldani, hogy megnézzék ezeket az amúgy bizalmas információkat.
Ha ez tényleg így van (s a jelek erre engednek következteni), akkor ez felvet néhány kérdést - elsőként, hogy mikor kértek erre a tulajdonostól engedélyt?