Maci_P
2019.09.30
|
|
0 0
830
|
A derítéssel nekem is vannak/voltak nehézségeim. A palackozás után megjelent fehérjekiválás. Azóta már okosodtam, hogy mit, mire, miért használunk.
A derítőszerre ráírják a tól-ig határokat, amik szerintük hatásosak. Ha az alsó, felső és pl. kettő közötti értékkel az ember csinál egy-egy fél literes palackban derítési próbát, látni fogja, melyik mennyire derül, utána leveszi a derítési aljról, majd csinál vele egy 60-70°C-on tartást 1-2 órára, látja, hogy fehérje kiválik-e. Amelyik értéknél nem válik ki, az a jó mennyiség. De a derítést nyugodt, tiszta borban kell csinálni, mert ha teli van seprővel, a hatékonysága a töredékére esik. De a hőmérséklet sem mindegy. Szóval nem egyszerű dolog ez, ha télen még kiválik borkő, az is változtat a bor savszerkezetén, tehát a korábban végzett derítés lehet, hogy megismétlendő, mert újra fehérjekiválás várható. |
Előzmény: Jocó0423 (828)
|
|