szervezkedő Creative Commons License 2019.09.29 0 0 813

Zweigelt:

Ugyanabból a szőlőből ugyanakkor szedve, ugyanott bogyózva csináltunk ősszel bort. Én tartottam legtovább héjon. Szerintem én simogattam legtöbbet. Élesztő, tápsó, kavargatás. A másik 2vel még nem hasonlítottuk össze, de szerintem enyém lett a leggyengébb. Az első 5nap, a második 9, én 12nap múlva préseltem. A várt kirobbanó finom gyümölcsösség nincs benne. Alkohol megvan. Szépen kifort, nem melegedett közben túl. A színe nagyon szép, -nek tűnt addig, amíg a laborban nem mutattak egy másik mintát, amit előttem vittek. Mintha disznóvágás közben a friss vért láttam volna az üvegben, olyan volt. Na az enyém nem. Karácsonyig ki fog simulni szerintem! :-)))

 

Én azt a tanácsot kaptam, nem kell ennyie sokáig héjon tartani és ne a napokat számoljam, hanem a bogyókat figyeljem folyamatosan, ha szurkül a színe, ha úgy tűnik kiázott, lehet préselni. 

Előzmény: gombászok (810)