CBNora Creative Commons License 2019.09.27 0 0 4890

Ez inkább nagyon bonyolult... Annyira semmi nem lehet finom, hogy ezt így végigcsináljam.

Mondjuk nálunk a magház belefőzése nem jön szóba, mert minden birsben szokott lenni legalább egy kukac. Azt nincs gusztusom belefőzni. De ha csak a héja van rajta, akkor is szépen kocsonyásodik.

Számomra a főzzük egy órát, míg besűrűsödik, nagyon riasztó. Sűrű lekvárok is rendesen telelövik a konyhát és a karomat, ha nem kevergetem, odaég. Ezért szeretem a mikrót. Nem kell utána takarítani, és nem égek össze. Ha jól találom el az adagot, még a mikrót se kell kimosni. Ha nem, és kifut, akkor azt igen, de hamar megvan. Azóta készítek birsalma sajtot, mióta ezt kigondoltam, és utána nézva a neten is találtam mikrós módszert. Addig csak híg vackok sikerültek, és mivel elég párás a lakásunk, a kiszárítás gyakorlatilag reménytelen, úgyhogy maradt a lekvár.

Előzmény: alfi13 (4888)