Én tiszteletben tartom mindenki véleményét és senkit nem itélek el azért mert műanyagot használ :) Ha polivinil-kloridot, ha polipropilént :)
Azonban azt igyekszem elkerülni, hogy ne nyakra főre használjam a műanyagot, csak ha elkerülhetetlen. Egyszerűen nem akarom se magam, se a családom kitenni ismeretlen behatásoknak.
Mert mióta is használunk műanyagokat? Igaz, hogy már 160 éve felfedezték a PVC-t, de az igazi felfutás az utóbbi 50-60 évben történt meg.
Gondold végig, hogy ez mennyire rövid idő az emberiség történetében. Mekkora tapasztalat halmozódott fel velük kapcsolatban?
Most jövünk rá, hogy mekkora szennyezést okozunk velük az ökoszisztémában.
Az üveg több mint ezer éve velünk van, az acél szintén, a fahordóról nem is beszélve. Az ókori amforák ? :)
Én nagyon hobbista borász vagyok, talán 10 éve készítek a lányommal bort.
4db 200 literes acél tartályunk van, amiben irsait, kékfrankost, pinot noirt, vagy cabernet sauvignont szoktunk erjeszteni.
Igyekszek mindent úgy csinálni, amit itt a hegyen a borász barátaimtól tanultam és az a 4-500 liter bor hamar felszívódik a családban meg a baráti társaságban. Még pár érmet is nyertem a helyi és hegyközségi versenyeken :)
Ezért bátorkodom elmondani a véleményemet itt pár dologról :)