Amúgy így az előszezon végén most már nagyon kíváncsi vagyok tényleg, hogy élesben mire leszünk képesek. A vártnál szerintem jobban nézünk ki, egyedül Baki az, aki botrányosan gyenge és az nem is nagyon férhet bele ezzel a kerettel, ezzel a felfogással, hogy ő ilyen, NBI/B-be is nagyon kevés teljesítményt rak le az asztalra. A többiek viszont vagy a várt szintet hozták az előszezonban, vagy annál jobbat, Davis kifejezetten biztató, Dramicanin szintén, Lalic is meg-megmutatta, hogy miért van ilyen pedigréje, Norfleetnek is voltak villanásai, Ponjavics szerintem most a Kecskemét ellen szintén egészen jól játszott, jobban, mint vártam. Roli motiváltnak tűnik, Krnjajski pedig pontosan azt a letisztult, kevés hibát hozó játékot játszotta eddig, amire számíthattunk tőle. Plusz ott van Beni, aki mondjuk most nem kapott sok lehetőséget, de szerintem ebben az előszezonban azért ő is megmutatta, hogy lehet rá számítani.
Összességében ez a csapat könnyen jobb lehet a tavalyinál azért, mert végre egységesnek tűnik, van minimum 8 ember, akin tényleg az látszik, hogy csapatot alkot, repülnek a labdákért-lepattanókért, pörög folyamatosan a rotáció (nagyon látványos az Ivkovics-hatás Ádám eddigi rotálásaihoz képest), nincs az, hogy vannak a kezdők, akik bármit megtehetnek, meg a cserék, akik sose kapnak labdát, ez a 8 ember tényleg együtt van. Van szerintem hat olyan játékosunk (az öt légiós és Roli), aki bármikor tud 10-15 pontot dobni, ha működik a rendszer, akkor pláne, nyilván kérdés, hogy az esetleges clutch végjátékokban ki lesz a vezér (illetve valszeg Davis lesz az, de hogy ő mennyire tudja megoldani), illetve hogy a két lassú délszláv magasunkat ki mennyire tudja megbüntetni majd védekezésben, de ezzel együtt is pozitív számomra az összkép.
Az viszont más kérdés, hogy az ellenfelekhez képest ez mire lesz elég - nagyon komoly légiósok vannak több helyen, sok a gyors amerikai a legtöbb csapatnál, szóval nekünk tényleg az egységes, szervezett, fegyelmezett játék lehet az erősségünk, amibe az öt-hat jó játékosunknak bele kell tenni egy-egy extrát (szerintem képesek rá).
Kezdésnek DEAC idegenben, ők pl. kapásból papíron jobbak nálunk, idegenben leszünk, szóval jó erőfelmérő lesz, hogy mégis mi a helyzet - egyrészt mélyek, másrészt érdeklődve várom, hogy mihez kezdünk azzal a Boriszovval, akire nincs igazából emberünk (vagy kisebb, vagy könnyebb, vagy lassabb védőink vannak csak, nincs egy Ivosev, vagy akár Pustahvar), illetve Armwooddal, aki iskolapéldája lehet annak, hogy mennyire tud gáz lenni a két légiós magasunk. Mondjuk őt Roli anno asszem egészen jól fogta, Tóth Ádámra pedig ideális ember lehet Lalic, Karahodzsics is nagyon morcos tudott lenni hétvégén :D
Amúgy a DEAC-ról még: Boriszov és Armwood jelenti náluk az alapot támadásban, de a kintről bátran és sokat tüzelő Manigat is ott van a fő pontszerzőik között (sőt, ő átlagolta a legtöbbet a felkészülésük során, 15,6-ot). Tóth Ádám is elég bőségesen termelt a felkészülés alatt, az irányítójuk pedig spanyol, neki nem ez a fő feladata, inkább a szervezés és az, hogy ritmust adjon - 13 pontnál eddig egyik meccsükön sem dobott többet, 9,8-at átlagolt. A hatodik emberük Harrison, illetve Somogyi Ádám eddig nagyon jól játszott az edzőmeccseken, plusz ott van még a rotációban Polyák és Bognár - "tartaléknak" Omenaka magas poszton, Tóth Bence pedig kisemberként bevethető, de nekik aligha lesz komolyabb szerepük. Szóval elég sokan vannak, sok mindenkire támaszkodhatnak, van két ponterős, minőségi emberük belül, van egy 3-4-es Boriszov, egy shooter kettesük és egy szervező egyesük, ha az egyik fegyverüket kikapcsoljuk, van nekik még bőven.
Végül pedig a mieink felkészüléséről, hogy ki hány pontot átlagolt - a világon semmit sem jelent, csak érdekesség, bár Baki itt is kitűnik:
Davis 17,4
Hendlein 13,8
Lalic 13,5
Dramicanin 12
Norfleet 10,7
Ponjavics 10,3
Krnjajski 4,4
Baki 3,3
Bogdán 2,7