APT Creative Commons License 2019.09.22 0 0 166222

"Igen kellemetlen lehet, amikor ottmarad a 3 karcos számlapú eredetid, mert
került mellé egy még éppen száradó számlapú, amire NOS-t kiáltva ugrálnak rá. :)"

Én még nem találkoztam amúgy ilyen szituval, de ha van, akkor ennek az a tanulsága, hogy ha el akarod adni, újíttasd te is fel a számlapot.. ;-))

Egyébként meg ez szerintem csak azt mutatja, hogy a potenciális vásárlók többsége szép és hordható órát akar, nem teljesen autentikus, de üzemképtelen meg csúf roncsot, és adott esetben nem vagyonokért...

Igaz, az én szemléletmódom amúgy is más, mert sajnos ma az óraipar leginkább "tokot és számlapot" próbál eladni (még mindig...), és ahol nem ezt kapod - ott meg ma már nagyon mélyen kell a zsebbe nyúlni (lássuk be: az ésszerűség határain túlnyúló mélységbe...). Abban az időszakban azonban, amelyekben ezek a most emlegetett antik órák zöme készült - azokban még bizony a SZERKEZET jelentette a gyártót, nem az a tok, vagy számlap, amit egyébként még a legnagyobb gyártók is általában külső beszállítótól rendeltek. Az én szememben egy egyedileg készített (vagy akár jól utánmunkált kínai...) tokba beépített IWC zsebóra-szerkezet egy eredeti számlappal - az igenis egy IWC óra, nyilván nem olyan értékű és autentikusságú, mint egy minden elemében eredeti - de nem is holmi értéktelen, silány hamisítvány.

Tudom, hogy van, akinek erről más a véleménye - az nem is foglalkozik ilyennel. A világ ettől színes...

Előzmény: Wreck Diver (166220)