Maci_P Creative Commons License 2019.09.22 0 0 765

Szerintem mehet bele, de figyelni kell rá. A szüret időpontját nem csak a cukor, hanem a sav, és az íz is befolyásolja. Ha még éretlen a szőlő, húzós a sava, akkor mindegy, mennyi cukrot kap, nem lesz jó a végeredmény. Szóval fentiek figyelembevételével lehet helyben, a gazdának eldönteni a szüret időpontját.
Jocó0423: minden beavatkozás alakítja a bort, ha éppen kiveszel belőle valamit, akkor az mindenre hatással van. De a hatás az nem jelenti azt, hogy csak rossz. Pl. a derítés kivehet kesernyésséget a borból. Vagy akár zavaró illatot is. Szóval a jól végzett derítés összességében jó hatással van a borra. Ahogy a jól végzett szűrés is. De kicsit más lesz az eredmény, mint a kiindulási alap.

Előzmény: zsorsz (762)