Hokutoriki Creative Commons License 2019.09.21 0 0 5254

Ez eléggé leszűkíti így a kört, ha két 11-3-as raknak egymás ellen. Innentől a képlet egyszerű: Ha Mitakeumi győz, lesz rájátszás. Ha veszít, nem lesz. Ezzel együtt bukott a több résztvevős play off esélye is, amit igen sajnálok.

Az Endo - Okinumi meccsen látottakat én sem tudtam hova tenni. Ilyen epikus dohjo-széli viadalt már régen láttam, és Endo hihetetlen küzdeni akarásának gyümölcseként, én úgy láttam, hogy se nem lépett ki, ráadásul ő ért később földet, mikor mindketten elvágódtak. Ellentétben a Tochinoshin esettel, ahol egyértelműen látható volt a mozdulat és még fel is túrta a "földet" vele, Endo esetében semmi ilyesfajta bizonyítékot nem láthatunk arra vonatkozólag hogy kilépett volna.

A két Henka elég fájó volt. Főleg, hogy Kotoshogiku, és Aoiyama küzdőstílusát kedvelem, az egymás elleni harcuk elég pikáns is lehetett volna, hát nem lett az... Mintha valaki lecsapta volna a 220-at, úgy ért véget egy szempillantás alatt a várva várt meccs. A Goeido - Mitakeumi párbajról már nem is beszélve. Egy magára találó Ozeki, és egy bajnoki címre hajtó Sekiwake meccse többet érdemelt volna, mint 0,3 másodperc...