dave_dömper Creative Commons License 2019.09.21 0 0 5252

Aoiyama ma bebizonyította, hogy 2 mázsa ide, 2 mázsa oda, olyan gyors (is) tud lenni, hogy szinte

Enho - t és Ishiura - t is meg tudná szégyeníteni. Ami a szégyent illeti, abban nem volt hiba, hiszen

olyan rakéta-sebességgel ugrott félre az expresszvonatként rázúduló Kotoshogiku elől, hogy az egy

gepárd - ot is joggal csodálkozásra késztetett volna. Szép, sőt gyönyörű "henka" volt, meg kell adni.

Ráadásul még kis borítékot is kapott a mutatványáért, ezek szerint a nézőtéren volt olyan adakozó

kedvű szurkoló, aki legalábbis fehér színű járóbottal, vagy talán vakvezető kutyájával érkezett oda.

A jelenet láttán sokáig tűnődtem azon, hogy hol volt szerencsém láthatni hasonló produkciót. Azután

eszembe jutott. Sokkál, sok évvel előbb, nagyon rövid ideig szerepelt az UPC program -csomagjában

spanyol nyelvű műsor. Ezen ritka alkalmakkor közvetítést adtak (hogy élő, vagy felvétel volt - e, arra

már nem emlékszem, de határozottan emlékszem arra, hogy általában csütörtök, vagy vasárnap dél-utánonként normál (6 menetes) bikaviadal is szerepelt a műsorban. Na ott lehetett ilyet látni és itt és

most a bolgár volt a viador és Kotoshogiku a bika. Habár, ha jól belegondolok, sokkal inkább fordítva

lett volna életszerűbb, vagy éppen két bika egymás ellen c. produkcióként lehetett volna ezt el(ő)adni.

Más :
Lehet, hogy az Okinoumi - Endo meccs egyik székbírója is látássérült volt, mert amint láttam, aszerint

- habár Endo nem hátrált ki a ringből - az éppen ott ülő székbíró felemelt karja arra utalt, hogy bizony

Ő kinn látta a Komusubi sarkát. Eszerint bizony szabályosan megverették Endo -t. Megjegyzem, hogy

a Gioyi - nak szemmel is jól láthatóan f....ngja sem volt arról, hogy most vajh, merre is mutogasson a

legyezőcskéjével. Többször is visszanéztem a kérdéses jelenetet és a Gioyi szemszögéből is. Érdemes

lenne  ezt többször is megismételni. Sikerült olyan szerencsétlenkedve ide - oda bóklásznia a Dohyo-n,

hogy a kérdéses pillanatban éppen totál háttal tartózkodott a kérdéses jelenet idején. Okinoumi is - a

veresége biztosa tudatában - már éppen le is somfordált volna a Dohyo magasából, de .  Szóval. !!!???

Nem volt egy szép, felemelő jelenet - szerintem.

Goeido ma sem rakta le a bal öklét a Dohyo - ra és Mitakeumi (is) sikeresen lépett ki az összecsapás

(és természetesen a ráugró Goeido) elől. Ez sem volt valami lélekemelő látvány dehát . . .

Tochinoshin pedig egész egyszerúen peches volt, de ez sajnos nem mentség.

Lehet, hogy rettentő szubjektív az, amit most írok, de a mai Okinoumi - Endo és a Mitakeumi - Goeido

összecsapásokon tapasztaltak miatt, én bizony azért szorítok holnap, hogy a törhetetlen és töretlen

küzdőszellemű Takakeisho-é legyen a Császári Kupa. Szerintem messze így lenne a legigazságosabb.. .