Hokutoriki
2019.09.20
|
|
0 0
5244
|
Én csak néha nem értem, miért indítanak újra egy szabályosnak tűnő tachiai-t, főleg olyankor, mikor látszólag egyszerre indultak, és egyikük sem szenvedett hátrányt a mozdulatból. A mai (13.) napon se értettem, miért indítják ennyiszer újra a Shouhozan - Meisei meccset. Az első újraindítás egyértelmű volt, de a másodikba én például nem láttam szabálytalan mozdulatot, és azután még harmadjára is újraindították. De persze lehet, hogy csak én nem értem jól a tachiai szabályait, de az is lehet, hogy ezek eleve nagyon vitatható momentumok, mint például fociba a vitatható les, és kezezős esetek.
Szépen halad a torna, érik a play off! Hihetetlen, hogy a 13. napon négyen is vezetnek, és további öt rikishi van lemaradva egy győzelemmel. A kimondhatatlan nevű Tsurugisho-ról aztán tényleg nem gondoltam volna, hogy 28 éves debütánsként, a legelső Makuuchi tornáján már eséllyel pályázik a győzelemre. Tochinoshin valami végső erőket vett magán, és életben tartja az Ozeki rang reményeit. Goeido bár nincs csúcsformában, valahogy éreztem, hogy ő lehet a kevesek egyike, aki megállíthatja Takakeisho-t. De jó is hogy így történt, minél szorosabb a vége, annál jobb. |
|