Badó Creative Commons License 2019.09.20 0 0 11999

Szia,

Köszi a beszámolót. Nem is tudtam, hogy a Norwegian-nél van kötelező borravaló. AIDA-nál megszoktuk, hogy nincs egyéb költség :)        A hitelkártya- problémára én is kíváncsi vagyok…

És akkor a kért info:

- Rotterdam, itt a hajó az Erasmus hid lábánal állt meg, azon átsétálva könnyen elérhető a belváros, a piac ill a hid masik lábánal van egy waterbus megálló, amivel kényelmesen el lehet jutni Kinderdijkbe a szélmalmokhoz.

- Dover, az AIDA szervezett shuttle bus-t a kikötőből, ennek több megállója volt: belváros, a vár, a fehér sziklák és igy járt körbe egész nap.

- Liverpool, a belvárosi hires epületek előtt állt meg a hajo. itt hopp on hopp off-al értük el kényelmesen a különboző látnivalokat

- Fishguard, mentőhajoval vittek ki az öbölből a partra. Itt befizettunk egy AIDA-s kirandulasra Pembroke várához, mert helyben nem nagyon van látnivalo ill. maga a városka egy hosszu lepcsőzéssel érhető el gyalog.

- Dublin, AIDA szervezett shuttle bus-t a belvaros kozelébe, egy park mellett volt a megálló és onnan járt a busz egész nap, onnan gyalog mentunk

- Belfast, helyi - Irish Tour tickets- nevű társaságnál foglaltunk még itthonrol egy egesz napos buszos turat, nagyon megérte, odajöttek a kikötőbe értünk és visszavittek este. Mivel a buszvezető/idegenvezető helyi, rengeteg érdekességet mesélt útközben.

- Invergordon, itt a városbol Loch Ness elérhető a helyi járatu busszal, ezt egy korábbi út során kipróbáltuk. Most egy AIDA-as kirándulást választottunk Dunrobin kastélyba.

-Arhus, gyalog elérhető a belváros a kikötőből. A be-kihajózáskor pedig a híres „Iceberg” lakónegyed elött megy el a hajó, fotózáshoz remek, főleg az esti naplemente fényében

Előzmény: SCHF (11991)