dave_dömper Creative Commons License 2019.09.19 0 0 5240

A lényegre térve, én legalábbis azon csodálkoztam a mai napon (Takarafuji higgadtságán és a fifiikás

szereplésén túl), hogy Goeido a Ryuden elleni meccse alkalmával, a 3. - ik (megismételt) kezdésüket

megelőzően mindenek előtt nem azt a Gioyi - t lökdöste le a porondról, de úgy, hogy vissza se tudjon

jönni. Ez megint abszolút a tegnapi Gioyi-effektus volt, szerepelni akart, de nagyon. kis híján sikerült

neki az eredményt is befolyásolnia. Rajta biztos nem múlott volna, ha Ryuden nyer. Nemigen  tudom,

hogy mi lett volna a vége, ha véletlen nem az Ozeki győz. Eseteleg elszabadultak volna az indulatok.

A következő (Tochinosin - Mitakeumi) meccset ugyanez a tök-homály Gioyi vezette, akit már Goeido

meccsét követően sem lett volna szabad a Dohyo -nak, még közelébe sem engedni. Ennek ellenére

ismét vezethetett, és ismételten be is bizonyította a totális alkalmatlanságát, ezúttal a grúz kárára.

Nam állítom, hogy az első (visszacsinált) összecsapás alkalmával Tochinoshin győzött volna, de az

szinte biztos, hogy annyira megzavarta a grúzt (azután még ráadásul Mitakeumi is rátett egy övön-aluli bemozdulással (szerintem teljesen tudatosan), egy lapáttal, hogy a harmadik összeütközésbe

szinte bele volt kódolva a grúz veresége. Igen nagy szemétség volt a Gioyi-tól ennek két meccsnek

a vezetése, illetve amit ott bíráskodás - címen művelt.

Előzmény: Hokutoriki (5239)