Maci_P Creative Commons License 2019.09.17 0 1 712

Más vonalat viszünk, ebből lehetnek eltérések ;-) Egyébként az egészséges cefre 10-30-50mg/kg kénezése nem ördögtől való, főleg, ha héjon akarjuk áztatni pár órát a cefrét, netán vörösbort készítünk. Ez max 1dl-t jelent 5%-osból, 10g-ot a borkénből, 100kg-hoz. De ez a maximum, ennek fele, harmada is elég. A pektinbontó már érdekes kérdés, egy fakosaras présnél megjárhat az ember, ha annyira szétbontja, hogy préselhetetlenné válik az anyag. De kénezés előtt illik a pektinbontást megcsinálni, mert úgy hatékonyabb. Az első kénezést pedig az általad megadottal bátran lehet csinálni, csak később figyelni kell a szabad kénessav szintet, és ha szükséges, hozzáadni.

 

Előzmény: Jocó0423 (711)