Szombaton volt szerencsém megnézni a helyszínen a csapatot, tegnap már nem voltam - gondoltam írok pár sort, hátha érdekel valakit:)
Azt hallottam, hogy kemény napokon volt túl a csapat, fizikailag rendesen le volt terhelve a csapat, ez pedig meg is látszott, nagyon nem voltak frissek, de hát erről szól a felkészülés.
A Kecsó ellen a várható meccset játszottunk, ismerve az ellenfél játékstílusát egy küzdős, birkózós meccs lett. Odaát a sok ismert arc mellett egy új irányító és egy 4-es volt (Djuraszovics), utóbbiról gyanítom sokat fogunk még hallani a szezonban, egyrészt nagyon jó játékosnak tűnt, másrészt viszont talán még a Kecsóban is kitűnt a keménységével.
Végig szoros meccs lett, nagyon egyik csapat se tudott meglépni, a végén kicsit korán dobtunk "győztes" kosarat, így lett ideje még Wittmannak kiszolgálnia Karahodzicsot és ziccereztek. A végén asszem 1.9 mp volt talán még, nem tudtunk már kosarat dobni. Amúgy volt egy kis kavar, többek szerint valahol elmaradt nekünk egy dupla a meccsen, de mivel mégiscsak edzőmeccs, annyira nem vesézte ezt senki.
Davis nagyon jó volt, sőt már szombaton is ő volt a legjobb a csapatban (vasárnap meg pláne). Sok jó passza is volt, de ponterősen is játszott.
Norfleeten látszott leginkább a komoly fáradtság, nem is játszott igazán sokat és nem vállalt, tegnap már azért a hírek szerint jobb volt.
Baki a "szokásos", védekezésben kapart, de sok faultot fújtak rá, én amúgy 2 triplájára emlékszem, de 3/3 volt a stat szerint, ami azért nem szentírás:)
Dramicsanin egyelőre a legkomolyabb pozitív meglepetés nekem, már az itthoni tornán is jó volt, most szombaton meg szintén, ráadásul nemcsak távoli dobásokban, hanem centerkosarakat is szerzett.
Roli volt Davis és Dramicsanin mellett még, akit komolyan ki lehetett emelni, aztán Karahodzics "véletlenül" szétkönyökölte az arcát, persze semmiféle faultot nem láttak a jv-k, sőt még a kecskemétiek kérték ki maguknak, hogy bárki is itt bármit feltételezett volna az aranyom kis Kemalról. Mindenesetre mielőbbi jobbulást Rolinak, az sanszos, hogy a két edzőmeccset kihagyja, ami még hátra van...
Az tetszik, hogy sokat van forgatva a csapat, a padról beszállók is bőven játszottak most is.
Borisz szerintem hasznos volt, voltak jó megmozdulásai 1-2-es poszton egyaránt.
Lalic ezúttal sokat szenvedett, mint később kiderült már itt mozoghatott valaki a hasában :) Nem igazán tudott pozíciót fogni, dicséretes, hogy így is dobott 9 pontot.
Bogdán Beninek szombaton nem nagyon jött össze semmi, rögtön 2 hibával szállt be és ez gyanítom nem tett jót az önbizalmának. Vasárnap meg Roli és Lalic hiányában centerezett bőven. De nem baj, ezeken edződik.
Ponjavics szombaton végre bemutatkozott, eleinte sokáig csak kereste a helyét, de a második félidőben jó ritmusban játszott, sok pattanót is szedett, bedobálta a helyzeteit - őszintén én pont ennyit várok tőle.
A Paks-Brno meccsnek csak az elejét láttam, ott még jól tartották magukat a csehek, elég jól szórták a triplákat. Örülök, hogy nyertünk vasárnap és bizonyos szempontból talán jobb is, hogy nem játszottunk megint a Pakssal, mert akkor 1,5 hét alatt 3x játszottunk volna velük, így kicsit más stílussal is találkoztunk. Szerdán ugye megint ők jönnek edzőmeccsre.