kitadimanta Creative Commons License 2019.09.11 0 0 23299

"Nem Pál hablatyol, hanem te vagy képtelen a szövegértésre."

Itt vannak a bizonyítékok, mindenki értse úgy, ahogy akarja:

Pál a törvénytisztelő:

Rm2:13 „Mert nem azok igazak Isten előtt, a kik a törvényt hallgatják, hanem azok fognak megigazulni, a kik a törvényt betöltik.”

Rm3:20. Annakokáért a törvénynek cselekedeteiből egy test sem igazul meg ő előtte: mert a bűn ismerete a törvény által vagyon.

Rm3:31 „A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-é a hit által? Távol legyen! Sőt inkább a törvényt megerősítjük.”

Rm5:13 „Mert a törvényig vala bűn a világon; a bűn azonban nem számíttatik be, ha nincsen törvény.”

Rm7: 7 „Mit mondunk tehát? A törvény bűn-é? Távol legyen: sőt inkább a bűnt nem ismertem, hanem csak a törvény által; mert a kívánságról sem tudtam volna, ha a törvény nem mondaná: Ne kívánjad.”

Rm7:12 „Azért ám a törvény szent, és a parancsolat szent és igaz és jó.”

Rm7:22 „Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint;”

1Kor9:9 „Mert a Mózes törvényében meg van írva:”

1Kor14:21,34 „A törvényben meg van írva:”,   „a mint a törvény is mondja.”

Gal3:12 „A törvény pedig nincs hitből, hanem a mely ember cselekeszi azokat, élni fog azok által.”

Gal4:5 „Hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy elnyerjük a fiúságot.”

1Tim1:8 „Tudjuk pedig, hogy a törvény jó, ha valaki törvényszerűen él vele,”

Zsid10:28 „A ki megveti a Mózes törvényét, két vagy három tanubizonyságra irgalom nélkül meghal;

Csel22:3 „Én zsidó ember vagyok, születtem a czilicziai Tárzusban, fölneveltettem pedig ebben a városban a Gamáliel lábainál, taníttattam az atyák törvényének pontossága szerint, buzgó lévén az Istenhez, miként ti mindnyájan vagytok ma:”

Csel 24:14 Erről pedig vallást teszek néked, hogy én [Pál] a szerint az út szerint, melyet felekezetnek mondanak, úgy szolgálok az én atyáim Istenének, mint a ki hiszek mindazokban, a mik a törvényben és a prófétákban meg vannak írva.

Alább olvashatsz olyan verseket, ahol a fentiekkel ellentétes véleményének ad hangot:

Rm 3:28 „Azt tartjuk tehát, hogy az ember hit által igazul meg, a törvény cselekedetei nélkül.”

Gal 2:16  „Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem.”

Gal 3:11. „Hogy pedig a törvény által senki sem igazul meg Isten előtt, nyilvánvaló, mert az igaz ember hitből él.

Vesd össze az alábbiakat, láthatóan itt is össze-vissza beszél.

Gal5:18. "Ha azonban a Lélektől vezéreltettek, nem vagytok a törvény alatt."

Rm 7:14. "Mert tudjuk, hogy a törvény lelki;"

25. "Azért jóllehet én az elmémmel az Isten törvényének, (...) szolgálok."

Fil 3:9. "És találtassam Ő benne, mint a kinek nincsen saját igazságom a törvényből,..."

A Törvény nem Istentől való, és tökéletlen:

Zsid 7:12. „Mert a papság megváltozásával szükségképen megváltozik a törvény is.”

Zsid 7:19. "Minthogy a törvény semmiben sem szerzett tökéletességet;..."

Előzmény: balivi (23294)