Szombaton ellátogattam a Cosplay rendezvényre, igaz, nem voltam sokáig ott. Érdekesnek érdekes volt, de rájöttem, hogy ez már nem az én koromnak és érdeklődési körömnek való.
No de kezdjük az elején. Korán érkeztem, és már volt egy kis sor, kivártam, amíg jegyet válthattam, bementem körülnézni. Sok jelmezt láttam már a ház előtt, de nem túl sokat ismeretem fel. A robotzsarut azonnal, egy-két tündét is, az egyik férfi alighanem a Karib-tenger kalózát jelenítette meg, de a többi nem ment, kivéve egy keresztes lovagot.
Japán volt a meghívott vendég, tekintettel a japán anime rajzfilmekre. Egy keveset néztem is ebből, nagyfejű és szemű, pálcika lábú rajzfilmlányok lejtettek valami nem túl bonyolult táncot.
A kiállított dolgok közül legjobban néhány stempunk stílusban készült ékszer tetszett, szívesen nézegettem őket.
Amit még láttam, az egy japán kardvívás bemutató volt, magyarok vívtak, számomra furcsa stílusban, hiszen szándékosan lelassították a mozdulataikat, Bambuszbottal, illetve fakarddal vívtak, és akárcsak múltkoriban a Várban, itt is mezitláb.
Ettől én is kedvet kaptam, a kiállítóteremben néhány kétélű műanyag kardot is meg lehetett nézni, az asztal mögött álló vérszomjas kínai kalóz megkérdezte, kipróbálom-e. Kipróbáltam. Nem szívesen hencegek, de kétszer is szíven szúrtam, egész jól tűrte. Aztán végső erejével eltalálta a csuklómat. Vagy őstehetség vagyok a vívásban, vagy udvarias kalózzal akadt dolgom, aki nem akarta szegény nagyit bántani.
Friss sikerélménnyel távoztam, mert addigra eldöntöttem, hogy a Pozsonyi piknik is érdekel, és erről a helyről könnyen lehetett megközelíteni. Erre mi történt? Eleredt az eső, kénytelen voltam hazamenni.
Magdolnna,ha neked több szerencséd volt, örülnék, ha megírnád, mit láttál-hallottál.