Tocy92 Creative Commons License 2019.09.09 0 0 16161

Ponjavicsot tekintve egyetértek, ha "légióshoz méltó" teljesítményt hoz, jó döntésekkel, jól dobva, stabilan szállít 10-12 pontokat, akkor egyrészt darabra is jók vagyunk, másrészt hozzáteheti azt a pluszt, amellyel igazán masszívak tudunk lenni. Szóval azt én is úgy gondolom, hogy ő kulcsfaktor lehet, bármennyire is érdekesen hangzik.

Viszont a 8-ba jutást én mindenképp erősnek érzem. Szerintem amúgy a Kecskemét ellen sem kötelező a győzelem, ők kb. velünk lehetnek egy szinten (biztos, hogy hoznak még egy jó magasembert, plusz ugye egyelőre "saját nevelésű" ötödik légiósuk van, ott is cserélhetnek), az OSE és a Szeged az, akinél jobbak lehetünk alapjáraton. Viszont a 8-hoz kérdés nélkül jobbnak kell lennünk nemcsak a Kecskemétnél, a Jászberénynél és az öt légiósos, amerikaikkal teletűzdelt Sopronnál, de még legalább egy csapatnál - de ki lesz az? A Falco-Szolnok-ASE-Pécs szerintem egészen más szint a kereteket tekintve, jó légiósok, jó magyarok, mély rotáció, a maradék négy playoff-helyért pedig megy a Körmend (Kellerrel, vagy nélküle), az Alba, a ZTE és a DEAC is - ezekből legalább egyet magunk mögé kell utasítani valahogy. De hát ZTE-nél öt külföldi, abból három Ubilla-Reggie-Agafonov és ott van azért Szabó, a DEAC-nál TóthÁ.-Somogyi-Bognár-Polyák magyar sor mellé remek légiósok vannak, az Albánál pedig szintén jónak tűnnek a külföldiek a mienknél semmivel sem rosszabb magyar sor mellé. Én valahova arra a 9-12. hely egyikére lőném be most a keretünket, de bízzunk benne, hogy a csapategység és a stabilitás egy sorozatterhelésben felfelé mozdít el minket, illetve hogy szerencsésebbek leszünk a sérülésekkel.

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (16159)